Wat is uw échte leeftijd?

Hoe gezond is uw leefstijl? Als u veel en langdurig zit helpt dat ook niet echt mee. Met enkele lichaamsmetingen krijgt u inzage in uw vitaliteit.
 

Voor wie    

Medewerkers.
 

Waar    

Via de werkgever: binnen het eigen bedrijf in een aparte ruimte met voldoende privacy.
 

Kosten    

Deelname is gratis.
 

Hoe aanmelden     

Bent u werkgever en wilt u graag meer weten over de mogelijkheden voor een workshop binnen uw bedrijf? Vraag dan informatie aan via onderstaande button of neem telefonisch contact met ons op via 0345 – 478 473.

Programmaoverzicht

De health check bestaat onder andere uit een bloeddrukmeting en een test op de Tanita weegschaal. Deze meet de verhouding tussen spieren, vet, vocht, en botten De health check geeft een aardig beeld hoe uw lichamelijke gezondheid er voor staat.

Zo krijgt u te horen wat uw metabolische (= ‘echte’) leeftijd  is. De metabolische leeftijd zegt iets over de leeftijd van uw fysieke lichaam. U krijgt een toelichting/advies op de uitslag waarmee vanzelfsprekend vertrouwelijk wordt omgegaan. 

Een health check kan ook aan het begin (0-meting) en einde (1-meting) van een traject worden gedaan. Dan is goed te zien wat de individuele resultaten zijn na gedane activiteiten. Resultaten kunt u bijhouden in een individueel vitaliteitspaspoort. 

Het afnemen van een health check duurt tussen 15 - 20 minuten. We komen bij uw bedrijf langs als er minimaal 5 medewerkers interesse hebben in een health check. 
 

Waarom zou u meedoen aan een health check?

Bij Personenvervoer Kort kunnen medewerkers actief aan de slag met hun gezondheid. Zij kunnen gratis meedoen aan een health check. In deze video delen werkgever Ale Kort en chauffeur Janny Cordes hun ervaringen. Misschien ook iets voor u?

 

8 vragen over het nut van de health check

Personenvervoer Kort heeft de health check in huis gehaald. Werkgever Ale Kort en chauffeur Janny Cordes reageren in deze video op stellingen over de health check. Waar zijn ze het wel of niet mee eens? En wat is uw mening?

 

‘Van de health check mag je effect verwachten’

We weten dat uitval in veel gevallen voorkomen kan worden. Een ongezonde leefstijl is namelijk een van de belangrijke oorzaken ervan. Neem overgewicht dat een negatieve invloed heeft op rugklachten en belasting van de knieën. Het is dus zeker zo dat werknemers en werkgevers veel winst kunnen behalen als ze actief aan de slag gaan met een gezonde leefstijl. De belangstelling voor de health check, die nooit verplicht is, wisselt nogal. Sommige mensen steken hun kop in het zand, anderen zijn onverschillig, want “mijn opa heeft zijn hele leven lang gerookt is en is 85 jaar geworden”.

We streven ernaar dat per bedrijf de helft van de medewerkers zich aanmeldt voor de health checks. Vaak is in het begin de animo niet zo groot, totdat je begint en mensen erover gaan praten. Mond-tot-mond reclame doet dan zijn werk. De effecten van de health check zijn bewustwording en er daadwerkelijk mee aan de slag gaan. Mensen gaan meer bewegen en veel beter letten op hun voeding door bijvoorbeeld een dagboek bij te houden.

Wie aan de slag gaat met zijn eet-, leef- en bewegingspatroon mag resultaat verwachten. Dan merk je en zie je als we na verloop van tijd de tweede meting afnemen. Met de health check kun je echt gezondheidswinst behalen!

Peer Vos, Arbo Coach